Om en månad ska jag ut och gå på
fjället, vi kommer att vara ute i fyra dagar, bära packning och gå
ganska långt. Frågan är vad man ska äta? Det får inte väga för
mycket, vara enkelt att laga och innehålla tillräckligt mycket
energi för att orka.
Det enkla svaret skulle vara turmat i
påse som man bara häller varmt vatten på. Men min erfarenhet sen
jag varti ute tidigare är att den inte är så rolig och sist hade
jag ganska svårt att äta något alls av den. Vego alternativen är
inte så många och frukostmaten full med mjölk (laktos).
Så nu går hjärnan på högvarv. Hur
mycket nudlar kan man äta på 4 dagar? Hur gör man dem roligare?
Hur mycket mat behöver man? Vad kan man torka som blir gott? Hur
mycket nötter kan man äta/bära? Finns det havregryn som blir gröt
snabbare än vanliga? Hur länge håller sig en bit parmesan på
fjället? Vilka varma koppen påsar är goda?
Nudlar i frigolitkopp eller platta
paket. Fördelen med figolitkoppen är att det inte blir någon disk.
Nackdelen är att man måste fortsätta att bära på den fast i form
av sopor hela vägen... + platsen den tar i väskan...
Hittils har jag kommit så här långt
i min lista;
Nudlar
Soltorkade tomater – strimlade
Torkad purjolök och morötter att
blanda i
Grötblanding;
Havergryn
solrosfrön
kokosflingor
torkade hallon eller liknande
andra frön
kanel
typ, jag ska exprimentera mig fram
lite. Packad för varje dag i varsin påse. Ingen mjölk till.
Hårt bröd – fröknäcke
en tub tartex
Nötter i massor
Varma koppen
Olika bars
Funderar på om man kan göra en färdig
couscous blanding till ett mål. Frågan är vad man ska liva upp den
med.
Eventuellt färsk pasta till första
middagen.
Något tips på något annat?